Okulumuzda "Doğa, araştırıyorum, güzelleştiriyorum/ Nature; I'm researching, I'm making it beautiful" eTwinning Projesi

Okulöncesi öğretmenlerimizden Duygu KEÇELİOĞLU İÇEL; öğrencileri ile birlikte yürüttüğü  projede; yaşadığımız çevreyi paylaştığımız diğer canlıları tanıyarak, onlara değer vererek, koruyarak, çevre bilinci kazandırmayı amaçlanıyor.

Nature; I'm researching I'm making it beautiful

Proje hakkında

Yaşadığımız çevreyi paylaştığımız diğer canlıları tanıyarak, onlara değer vererek, koruyarak, çevre bilinci kazandırmayı amaçladığımız projemiz 2021 şubat ayında başlayarak2021 mayıs ayında sona erecektir. Projemizde canlıları tanıtacağız, çiçek yetiştireceğiz, okul bahçemizi güzelleştireceğiz, çevre temizliği ve geri dönüşümle çevre bilinci oluşturacağız, doğa ve hayvan sevgisi aşılayacağız, sokak hayvanlarına yuva yapacağız, onları besleyeceğiz, sınıfa evcil hayvan getireceğiz.

HEDEFLER

Öğrenciler canlıları tanıyacak, araştırma yapacak, çevrelerini algılamalarına yardımcı olarak doğayı sevme ve koruma bilinci oluşturacağız.

Çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılayacak, hayvanları besleyerek duygusal, sosyal, fiziksel, zihinsel becerilerini ve sorumluluk alma bilinci geliştireceğiz.

Atık miktarını azaltarak çevre kirliliğinin önlemeyi, çevre temizliğinin önemini, atıkları değerlendirilerek (kağıt, pil vb.) ekonomiye kazandırmayı, kaynakların lüzumsuz kullanımını önlemeyi öğrenecekler, geri dönüşüm bilinci kazanacaklar,

kendilerine olan güvenleri artacak, grupla çalışmayı ve iş birliğini öğrenecek, web2.0 araçlarıyla çalışma becerisi kazanacaklardır

ÇALIŞMA SÜRECI

Ortakların projeye dahil edilmesi